5ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας “Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση”

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 5ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας, της ΕΕΑΟ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με την συνεργασία της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Εθνικό Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης: «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός».

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι “Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση”, και  περιλαμβάνει, προφορικές εισηγήσεις, εργαστήρια, συναυλίες μουσικής, εγκαταστάσεις και δρώμενα-παραστάσεις. Σας προτρέπουμε να λάβετε μέρος με έναν ή περισσότερους τρόπους!

Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://sound.sch.gr/acouexpedu/ θα μπορείτε να βρίσκετε συνεχώς σχετικές πληροφορίες, όπως και τη φόρμα για την υποβολή προτάσεων που βρίσκεται στο “ΥΠΟΒΟΛΗ”: http://sound.sch.gr/acouexpedu/submit/

Μπορείτε να διαδώσετε το μήνυμα αυτό σε όσους ενδιαφέρονται.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Κώστας Παπαρρηγόπουλος

Facebook Twitter Linkedin Email

Posted in Κύρια | Leave a comment

Διοικητικό Συμβούλιο 2016-2018

Ετεροχρονισμένη ανακοίνωση. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΑΟ, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου 2016 στη Μυτιλήνη έχει ως εξής:

Κώστας Παπαρρηγόπουλος, Πρόεδρος

Ιωάννης Ματσίνος, Αναπλ. Πρόεδρος

Κατερίνα Τζεδάκη, Γενικός Γραμματέας

Κίμων Παπαδημητρίου, Ταμίας

Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Μέλος

Ανδρέας Μνιέστρης, Εκπρόσωπος της ΕΕΑΟ στο WFAE

Facebook Twitter Linkedin Email

Posted in Κύρια | Leave a comment

ΕΥΧΕΣ & ΝΕΑ 2018

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΑΟ, σας στέλνουμε τις θερμές μας ευχές για τη νέα χρονιά. Ευχόμαστε χαρά, αισιοδοξία και δημιουργικότητα!
Η διαδικασία της έκδοσης των πρακτικών του 4ου συνεδρίου βρίσκεται προς το τέλος της, χάρη στην προσπάθεια του αγαπητού Νίκου Μπουμπάρη, και έτσι θα είμαστε σύντομα στην ευχάριστη θέση να τα δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://econoiseconf.aegean.gr) και σε αυτήν της ΕΕΑΟ (http://www.akouse.gr).
Το 2018 θα είναι και η χρονιά του 5ου συνεδρίου της εταιρείας μας. Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για το θέμα, τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του. Εαν έχετε προτάσεις, είναι ευπρόσδεκτες!
Σας ευχόμαστε και πάλι μιαν υπέροχη χρονιά!
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας,
Κώστας Παπαρρηγόπουλος
Facebook Twitter Linkedin Email

Posted in Κύρια | Leave a comment

Ψήφισμα ΔΣ ΕΕΑΟ για την απώλεια του Γιάννη Παντή

ΨΗΦΙΣΜΑ

            Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του αγαπητού φίλου και συνεργάτη Γιάννη Παντή, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο Γιάννης Παντής ήταν από τους πρωτεργάτες της Ακουστικής Οικολογίας στη χώρα μας και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από την ίδρυση της Εταιρείας μας, το 2006, μέχρι το 2010. Ανέδειξε την Ακουστική Οικολογία ως πεδίο έρευνας και συνεργειών μεταξύ επιστημόνων και καλλιτεχνών αναγνωρίζοντας την αξία του Ήχου στις εκπαιδευτικές διαδικασίες όλων των βαθμίδων. Θα τον θυμόμαστε για τις κοινές στιγμές ακροάσεων στο πεδίο και τις γόνιμες συζητήσεις που πάντα ακολουθούσαν.        
        
Εκ μέρους του  Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΑΟ,

Ο Πρόεδρος,

Κώστας Παπαρρηγόπουλος

Facebook Twitter Linkedin Email

Posted in Κύρια | Leave a comment

ΕΥΧΕΣ & ΝΕΑ από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΑΟ,

σας στέλνουμε τις θερμές μας ευχές για τις γιορτές και τη νέα χρονιά. Ευχόμαστε περισσότερη αισιοδοξία, δημιουργικότητα, και αλληλοκατανόηση.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το 4ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας που πραγματοποιήθηκε στις 3-6 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη. Ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να βρεθούμε από κοντά, αλλά και να γνωρίσουμε νέους φίλους και νέα μέλη.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και ιδιαίτερα το Εργαστήριο Ακουστικής Οικολογίας του τμήματος Περιβάλλοντος και το Εργαστήριο Εικόνας, Ήχου και Πολιτιστικής Αναπαράστασης του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας για την υπέροχη διοργάνωση, αλλά και την τόσο θερμή φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα των εθελοντών, φοιτητών και φίλων, για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου.

Έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της έκδοσης των πρακτικών του συνεδρίου, στα οποία θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από την ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://econoiseconf.aegean.gr) και από αυτήν της ΕΕΑΟ (http://www.akouse.gr). Ένα μέρος των ομιλιών θα δημοσιευθεί και στο περιοδικό Environments (http://www.mdpi.com/journal/environments).

Σας πληροφορούμε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες της εταιρείας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα δύο επόμενα έτη, αποτελείται από τους: Κώστα Παπαρρηγόπουλο (πρόεδρο), Γιάννη Ματσίνο (αντιπρόεδρο), Κατερίνα Τζεδάκη (γραμματέα), Κίμωνα Παπαδημητρίου (ταμία), Ιωάννα Ετμεκτσόγλου (μέλος). Ο Ανδρέας Μνιέστρης παραμένει εκπρόσωπος της ΕΕΑΟ στο WFAE.

Περιμένοντας προτάσεις για δράσεις,

Με θερμές ευχές και χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας,

Κώστας Παπαρρηγόπουλος

Facebook Twitter Linkedin Email

Posted in Κύρια | Leave a comment

Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της ΕΕΑΟ

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, τελευταία ημέρα του 4ου Συνεδρίου Ακουστικής Οικολογίας με θέμα “Ήχος, Θόρυβος, Περιβάλλον”, θα πραγματοποιηθούν η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας.

Το απερχόμενο Δ.Σ. καλεί τα μέλη της εταιρείας, στην 5η Τακτική Γενική Συνέλευση και σε Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 12.30 μμ, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κτήριο Γεωγραφίας, Λόφος Πανεπιστημίου, στη Μυτιλήνη.Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών, έχει προγραμματιστεί  συζήτηση με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις των μελών της Ε.Ε.Α.Ο., καθώς και την επικοινωνία και το συντονισμό ατόμων και φορέων για μελλοντικές έρευνες ή/και εφαρμογές στην Ακουστική Οικολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και τις εκλογές μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της ΕΕΑΟ στο www.akouse.gr.

Καλούμε τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ο. ή την Ελεγκτική Επιτροπή να το δηλώσουν στη Γραμματεία μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου 2016 με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση info@akouse.gr ή ταχυδρομικώς. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να γίνουν νέα μέλη, και να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες, να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως τις 28 Οκτωβρίου 2016. Τα μέλη που αδυνατούν να παρευρεθούν στην Μυτιλήνη, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αναθέτοντας το, με έγγραφη εξουσιοδότηση, σε άλλο μέλος της Ε.Ε.Α.Ο. Σύμφωνα με το καταστατικό, κάθε τακτοποιημένο οικονομικά μέλος μπορεί να ψηφίσει (με εξουσιοδότηση) για άλλα τρία (3) μέλη. Σχετικά με τα παραπάνω μπορείτε να συμβουλευθείτε το Καταστατικό της Ε.Ε.Α.Ο. στον σύνδεσμο: http://www.akouse.gr/katastatiko_EEAO.pdf

Καλή αντάμωση στη Μυτιλήνη,

Το απερχόμενο Δ.Σ. της ΕΕΑΟ:
Κώστας Παπαρρηγόπουλος, Πρόεδρος
Ανδρέας Μνιέστρης, Αναπλ. Πρόεδρος
Κατερίνα Τζεδάκη, Γενικός Γραμματέας
Κίμων Παπαδημητρίου, Ταμίας
Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Μέλος
Ιάννης Ζάννος, Αλεξάνδρα Θεογιάννη, αναπληρωματικά μέλη

Facebook Twitter Linkedin Email

Posted in Κύρια | Leave a comment

“Ήχος, Θόρυβος, Περιβάλλον”, 4ο Συνέδριο της ΕΕΑΟ

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 4ο Συνέδριο της ΕΕΑΟ, το οποίο θα πραγματοπιηθεί στη Μυτιλήνη από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016, με την συνεργασία του Εργαστηρίου Ακουστικής Οικολογίας του τμήματος Περιβάλλοντος, και του Εργαστηρίου Εικόνας, Ήχου και Πολιτιστικής Αναπαράστασης του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι “Ήχος, Θόρυβος, Περιβάλλον”, και στοχεύει στην ανάδειξη των πολλαπλών πτυχών και λειτουργιών του θορύβου σε ποικίλα περιβάλλοντα και τον τρόπο εννοιολόγησής τους στις επιστήμες και τις τέχνες που συνδέονται με την ακουστική οικολογία. Το συνέδριο περιλαμβάνει, προφορικές εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια, συναυλίες συνθέσεων ηχοτοπίου και εργαστήρια.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε να λαμβάνετε μέρος με έναν ή περισσότερους τρόπους. Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://econoiseconf.aegean.gr) θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, όπως και για τις θεματικές και τις σημαντικές ημερομηνίες.
Μπορείτε να διαδώσετε το μήνυμα αυτό σε όσους ενδιαφέρονται.
Με θερμούς χαιρετισμούς, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,
Κώστας Παπαρρηγόπουλος
Facebook Twitter Linkedin Email

Posted in Κύρια | Tagged , , , , | Leave a comment